Humisevan Harjun Latokahvila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pellon laidalla sijaitsevassa Latokahvilassa nautitaan kahvia kukkakupeista tuoreiden leivonnaisten kera. Pienille herkkusuille tarjolla on karkkia ja limua.

Suosimme kotimaisia tuotteita ja mahdollisuuksien mukaan luomua. Myynnissä olevat kahvi sekä tee ovat luomusertifioituja ja lisäksi tarjolla on Tertin kartanon pakurikääpäteetä. Leivonnaiset valmistetaan paikanpäällä kotimaisista luomujauhoista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Latokahvila on oikea nostalgian ystävien kohtaamispaikka! Nähtävillä on vanhoja maatalouteen liittyviä koneita ja työkaluja, kuten Teijon Paavo Patentti puimakone, pärekone ja saksalainen voikirnu. Sadepäivänä aikaa voi kuluttaa lukemalla 1950-luvun nuortenkirjoja sekä aikakausilehtiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahvilaan on esteetön pääsy ja tarvittaessa autolla pääsee oven eteen. Suurempien ryhmien kohdalla toivomme ilmoitusta etukäteen.

Latokahvila on kesällä 2018 mukana Varkauden KesäKlassinen tapahtumassa sekä Päivä Harjurannalla -tapahtumassa. Lisäksi osallistumme teemapäiviin, kuten Avoimet Kylät -päivä ja Kyläkauppapäivä 9. kesäkuuta.

Varkauden KesäKlassinen -festivaali 9.-15.7.2018

Latokahvila on mukana KesäKlassinen -festivaalissa tänäkin vuonna! Klassista musiikkia tarjoillaan monipuolisesti herkullisten kahvien ja ruokailun kera keskiviikkona 11. heinäkuuta.

Lisätietoja:

Varkauden KesäKlassinen Facebook

Varkauden KesäKlassinen

Päivä Harjurannalla 28.7.2018

Tule viettämään päivä Harjurannalla, tutustu kylän upeisiin luontokohteisiin ja vieraile maatilalla. Illalla kokoonnutaan perinteiseen iltajuhlaan Kylätuvalle, jossa luvassa musiikkia ja ohjelmaa. Kahvio ja Martin pubi palvelevat asiakkaita iltamyöhään saakka!

Harjurannan perinteinen kylätapahtuma levittäytyy tänä vuonna alueen tiloille ja luontokohteisiin. Humisevan Harjun tila on mukana Päivä Harjurannalla -tapahtumassa lauantaina 28. heinäkuuta klo 9-18. Finn Angus Osuuskunnan edustaja on paikalla klo 10-13.

Tapahtumapäivänä vierailijat voivat tutustua maatilan elämään, laiduntaviin eläimiin sekä Latokahvilaan. Humisevan Harjun tila on pitkät perinteet omaava maatila, jolla on harjoitettu maataloutta Paukkosten suvun toimesta yli sadan vuoden ajan. Tilan nykyinen isäntäpari Atte ja Riika Paukkonen ovat tapahtumapäivänä tavattavissa.

Humisevan Harjun tila on luomu kasvinviljelytila ja kesäisin pelloilla laiduntaa aberdeen angus -karjaa. Laidunnus on järjestetty yhteistyössä varkautelaisen Nurkkalan tilan kanssa, joka on mukana Finn Angus Osuuskunnassa. Osuuskunnan projektityöntekijä Janne Räisänen on tavattavissa tapahtumapäivänä klo 10-13, jonka aikana tarjolla on myös hampurilaisia ja grillimakkaraa.

Latokahvilalla on käynnistymässä kolmas kesä. Latokahvilassa tarjoillaan luomutuotteita ja leivonnaiset valmistetaan paikanpäällä. Nostalgian ystäville tilalla on paljon nähtävää, kuten vanhoja maatalouteen liittyviä koneita ja työkaluja. Esillä on lisäksi harjurantalaisen kesäasukkaan Paula Laurikaisen taidemaalauksia. Latokahvila on avoinna vielä heinäkuun ajan perjantaista sunnuntaihin kello 15-18 sekä tilauksesta muinakin aikoina.

Lisätiedot:

Riika Paukkonen

Humisevan Harjun tilan emäntä

p.040 0663813

Mankilansaarentie 178 B, 78710 Varkaus

humisevanharjuntila.com

riika.paukkonen@luukku.com

Facebook: Humisevan Harjun tila

 

Janne Räisänen

Projektityöntekijä

Finn Angus Osuuskunta

p. 040 7158567

janne@finnangus.fi

finnangus.fi

Facebook: Nurkkalan Tila

Harjurannan Kyläyhdistys ry

http://harjuranta.blogspot.com/

https://www.facebook.com/events/171906966741997/

Harjurannan Kyläyhdistys ry

Tapahtuman Facebook -sivut

 

puimakone

 

 

 

 

Mainokset