Humisevan Harjun Latokahvila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pellon laidalla sijaitsevassa Latokahvilassa nautitaan kahvia kukkakupeista tuoreiden leivonnaisten kera. Pienille herkkusuille tarjolla on karkkia ja limua.

Suosimme kotimaisia tuotteita ja mahdollisuuksien mukaan luomua. Myynnissä olevat kahvi sekä tee ovat luomusertifioituja. Leivonnaiset valmistetaan paikanpäällä kotimaisista luomujauhoista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Latokahvila on oikea nostalgian ystävien kohtaamispaikka! Nähtävillä on vanhoja maatalouteen liittyviä koneita ja työkaluja, kuten Teijon Paavo Patentti puimakone, pärekone ja saksalainen voikirnu. Sadepäivänä aikaa voi kuluttaa lukemalla 1950-luvun nuortenkirjoja sekä aikakausilehtiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahvilaan on esteetön pääsy ja tarvittaessa autolla pääsee oven eteen. Suurempien ryhmien kohdalla toivomme ilmoitusta etukäteen.

Latokahvila on kesällä 2019 mukana Vekara-Varkaus festivaaliviikossa, Varkauden KesäKlassinen tapahtumassa sekä Päivä Harjurannalla -tapahtumassa.

Vekara-Varkaus festivaali 10.-16.6.2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Historian jalanjäljissä – metallinetsintää lapsille ja nuorille

Lauantai 15.6. klo 13-15, nonstop

Lähde mukaan jännittävälle matkalle Harjurannan kyläläisten historiaan. Miksi esi-isämme rakensivat asutuksensa vesistöjen äärelle? Kuinka kauan kylän aluella on viljelty maata ja miten työtavat ovat muuttuneet?

Suomen Metallinetsijät ry johdattaa työpajassa suositun metallinetsintä -harrastuksen pariin. Halukkaat pääsevät itse kokeilemaan, miten metallinetsin toimii ja mitä sillä on mahdollista löytää.

Latokahvilassa voi pitää taukoa ja nauttia kahvilan antimista. Samalla rakennuksessa on mahdollisuus tutustua maatalouden historiaan ja sen esineisiin. Humisevan Harjun tilalla laiduntaa kesäisin lauma aberdeen angus -karjaa. Yleisöllä on mahdollisuus seurata niiden luontaista käyttäytymistä laitumella ja saada tietoa luonnonmukaisesta ruoan tuotannosta.

Ikäsuositus: Kaikenikäisille.

Latokahvilaan on esteetön pääsy. Työpaja sopii myös näkövammaisille.

Hinta: Työpaja maksuton, Latokahvilassa käteismaksu

Ei ennakkoilmoittautumista

Järjestäjät: Humisevan Harjun tila yhteistyössä Suomen Metallinetsijät ry

 

Varkauden KesäKlassinen -festivaali 10.-14.7.2019

laitumella_netti

Latokahvila on mukana KesäKlassinen -festivaalissa tänäkin vuonna! Klassista musiikkia tarjoillaan monipuolisesti herkullisten kahvien ja ruokailun kera lauantaina 13. heinäkuuta.

Latokonsertti oli valtava menestys kesällä 2017 ja 2018!

Konsertti pidetään vanhassa ladossa, joka on festivaalin kautta muuttunut maaseudun konserttisaliksi. Tämä mielenkiintoinen konsepti on myös akustiikaltaan erinomainen. Tämä lato on todistanut jo monta klassisen musiikin mestariteosta edeltävien vuosien aikana.

Tällä kertaa mukana on saksalainen Malion-jousikvartetti. He soittavat mm. ”Haydnia ladossa”. Yhdistelmä hyvin korkeatasoista kamarimusiikkia maaseudun ladossa tarjoaa erityisen mahdollisuuden! Ennen väliaikaa kuullaan myös mm. A. Piazzollanmusiikkia, improvisaatiota ja muuta yllättävää.

Väliajan jälkeen musiikki muuttuu yhä kevyemmäksi ja räiskyvämmäksi. Ohjelmassa myös tuttuun tapaan suomalaisia ikivihreitä, muita koskettavia balladeja ja peli- ja elokuvamusiikkia.

Konsertissa esiintyvät myös: sopraano Eeva Saarenpää ja tapahtuman muusikot: Johanna Koponen, Elias Nyman, Jussi-Matti Haavisto, Kalle-Pekka Koponen, Markus Hallikainen ja festivaalin”Nuoret Muusikot”(Justiina Paasonen, Venla Kosunen ja Aini Jankko)

Väliajan tarjoilut: 

Latokahvila palvelee konserttivieraita.

FinnAngus Osuuskunta tarjoilee ohjelmakirjaa vastaan tuotteitaan

Lisäksi: ilmaisia maistiaisia ja Burgeri-annoksia (käteisellä)

Festivaalin ohjelmakirja 20 €

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisätietoja:

Varkauden KesäKlassinen Facebook

Varkauden KesäKlassinen

Päivä Harjurannalla 27.7.2019

Tule viettämään päivä Harjurannalla, tutustu kylän upeisiin luontokohteisiin ja vieraile maatilalla. Illalla kokoonnutaan perinteiseen iltajuhlaan Kylätuvalle, jossa luvassa musiikkia ja ohjelmaa. Kahvio ja Martin pubi palvelevat asiakkaita iltamyöhään saakka!

Harjurannan perinteinen kylätapahtuma levittäytyy jälleen alueen tiloille ja luontokohteisiin. Humisevan Harjun tila on mukana Päivä Harjurannalla -tapahtumassa lauantaina 27. heinäkuuta.

Tapahtumapäivänä vierailijat voivat tutustua maatilan elämään, laiduntaviin eläimiin sekä Latokahvilaan. Humisevan Harjun tila on pitkät perinteet omaava maatila, jolla on harjoitettu maataloutta Paukkosten suvun toimesta yli sadan vuoden ajan. Tilan nykyinen isäntäpari Atte ja Riika Paukkonen ovat tapahtumapäivänä tavattavissa.

Humisevan Harjun tila on luomu kasvinviljelytila ja kesäisin pelloilla laiduntaa aberdeen angus -karjaa. Laidunnus on järjestetty yhteistyössä varkautelaisen Nurkkalan tilan kanssa, joka on mukana Finn Angus Osuuskunnassa.

Harjurannan Kyläyhdistys ry

http://harjuranta.blogspot.com/

Harjurannan Kyläyhdistys ry

 

puimakone