Kissat

Kirppu

Kissaperheen esikoinen on kymmenenvuotias maatiaiskissa Kirppu. Puolet elämästään se on viettänyt kaupungissa ja tutustunut ulkoilmaan vain valjaissa. Maalle muutettuaan Kirpulla alkoivat todelliset kissanpäivät, eikä tätä nokkelaa kaverusta ole tarvinnut sen jälkeen ulos houkutella.

Kirpun mielipuuhia ovat loikkiminen maatilan piharakennuksissa ja puissa kiipeileminen. Se on myös etevä hiirikissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mimosa

Maatiaiskissa Mimosa eli tuttavallisemmin Mimmu on otettu Kirpun kaveriksi ja ikää sillä on yhdeksän vuotta. Mimmu on adoptoitu allergian vuoksi toisesta perheestä. Sen veli Miska asui joitakin vuosia maatilalla, mutta koska se ei tullut juttuun uuden isännän kanssa, veli katosi paremmille kala-apajille.

Kesäisin Mimmun tapaa varmimmin pellon laidalta, jossa se vaanii hiljaa pieniä jyrsijöitä. Se onkin todellinen hiirtenmetsästäjä, joka tuo valitettavasti saaliinsa myös emännän ovelle. Mimmu on varsinainen nautiskelija, kesäisin se loikoilee aurinkoisilla paikoilla ja talvisin viihtyy lähinnä ruokakupilla.

Benjamin

Koko kissakatraan komein näky Benjamin on maine coon ja se lukeutuu suurimpiin kissarotuihin. Kissa adoptoitiin toisesta perheestä muutama vuosi sitten yhdessä Niksun ja Oskun kanssa. Benjamin hakeutuu emännän kainaloon heti aamusta ja odottaa huomiota kuin koira konsanaan.

Tyynenä ja aurinkoisena päivänä laituri on paras paikka Benjaminille nauttia kesästä. Saaliiden perässä juokseminen on siitä mielenkiintoista, mutta mieluiten se seuraa  muiden kissojen touhuja.

Niksu

Ragdoll Niksu on kasvanut todelliseksi maalaiskissaksi muutettuaan kaupungista maaseudulle. Aina kun talosta lähdetään ulos, Niksu seuraa mukana ja juttelee koko matkan ajan.

Kissa on seurana niin isännän traktorin korjauksessa, marjametsällä, kuin kanojen ruokinnassakin. Talven kovat pakkasetkaan eivät Niksua ole haitanneet, joskin ulkoilut ovat lyhyempiä.

Osku

Kissaperheen hurmuriherra Osku on myös ragdoll ja rotunsa mukaisesti hyvin seurallinen sylikissa. Osku viihtyy ulkona muiden kissojen seurassa ja hauskuuttaa itseään huimilla juoksukisoilla.

Osku osaa olla myös päättäväinen, eikä luovu makuupaikastaan sohvalla hevillä. Myös toiset kissat saavat tuntea sen herruuden ja toisinaan talossa koetellaan kuka lopulta määrää.

Mainokset